SPORTHJØRNET / Fodbold / La Liga

La Liga

10. mar 2024.

Güler lynede da Real Madrid fortsatte guldkursen.

Søndag aften cementerede Real Madrid førstepladsen i La Liga, da man vandt 4-0 over Celta Vigo.

Søndag aften dannede Santiago Bernabéu rammen om La Liga-opgøret mellem Real Madrid og Celta Vigo.

Her skulle hjemmeholdet forsøge at udbygge afstanden til Girona på andenpladsen, og den mission fik en glimrende start.

Efter 21 minutter erobrede man således føringen, da Vinicius Junior kom først på en retur efter et hjørnespark og sendte kuglen ind i netmaskerne.

Real Madrid fortsatte herefter med at dominere i alle spillets facetter.

Det blev til flere store muligheder, men vi skulle helt frem til det 78. minut, før netmaskerne blafrede for anden gang i kampen.

Endnu et skarpt hjørnespark blev sendt ind i gryden af Luka Modric. Her dukkede Antonio Rüdiger op og stangede bolden kraftfuldt på overliggeren, hvorefter den ramte Calta-keeper Vicente Guaita og gik i mål til 2-0.

Gæsterne var dog ikke færdige med at score i eget net.

Kort før tid gik Carlos Dominguez nemlig helt fejl af et indlæg, og sendte bolden ind bag sin egen keeper.

Det stod dermed 3-0 til Real Madrid, der dog fortsatte med at træde speederen i bund.

I dommerens tillægstid lukkede og slukkede indskiftede Arda Güler, da han modtog bolden i feltet, rundede keeperen og sparkede sin første Real Madrid-scoring i kassen.

Det endte 4-0 til Los Blancos, der fortsætter kursen mod guldet.
2. mar 2024.

Vinicius scorede to i højintenst brag på Mestalla med vild afslutning.

Vinicius Juniors retur til Mestalla efter sidste års racismesag havde det hele, og 2-2-kampen holdt spændingen helt til sidste sekund, hvor dommer Jesus Gil Manzano fløjtede af få sekunder før, Jude Bellingham troede, han havde scoret sejrsmålet til 3-2.

Mødet mellem Valencia og Real Madrid i La Liga lørdag aften blev et møde med flere sidehistorier, hvor særligt en trak overskrifterne.

For selvom kampen på Mestalla var den første siden den voldsomme lejlighedsbrand i Valencia, som krævede 10 ofre i sidste uge, var det Vinicius Juniors retur til netop Mestalla, som vakte opsigt.

I maj måned var det dér, Vinicius blev udsat for racisme, hvilket medførte tilskuerkarantæner, tomme lægter og en generel stor debat om den i farverige brasilianer, som deler vandene i fanbaserne på den iberiske halvø.

Derfor var lørdagens opgør mellem Valencia og Real Madrid, som typisk karakteriseres som et af La Liga-sæsonens mere intense, ladet med endnu større følelser end vanligt på forhånd.

Det kom dog ikke rigtig til udtryk på grønsværen, hvor begge hold spillede en afventende omgang fodbold i den første halve time.

Real Madrid, som med en sejr kunne gå ni point alene i spidsen af tabellen foran Giorna, spillede bemærkelsesværdigt passivt, og derfor var det heller ikke ufortjent, at det var værterne, der bragte sig foran.

Det gjorde Hugo Duro efter 27 minutter, da han ved lidt af en tilfældighed fik dirigeret Fran Perez’ dårlige afslutning i nettet med hovedet.

Et par minutter senere skulle ondt blive værre for Los Blancos, da Roman Yaremchuk fordoblede efter et stort koks af Dani Carvajal, hvis tilbagelægning til Andriy Lunin var helt forfejlet.

Det lignede en 2-0-føring ved pausen, men en vis Vinicius Jr. ville det anderledes.

I halvlegens femte tillægsminut dukkede han op og bankede kampen på vid gab, da han prikkede et fladt indlæg, som Valencia-forsvaret ikke fik taget sig af, i nettet fra landsmanden Rodrygo.

Karakteristisk for kampens følelsesmæssige ladning strakte Vinicius sin knytnæve i vejret i en symbolsk protest mod den racisme, han tidligere har oplevet til tydelig agitation fra hjemmeholdets fans.

Real Madrid lagde et pres for en scoring, men de belejrede ingenlunde Valencias felt, hvorfor hjemmeholdet ærgrede sig, da det alligevel blev 2-2.

Nok engang var det Vinicius, som et kvarter før tid fik prikket bolden i nettet – denne gang med hvad der lignede næsen mere end bolden på et indlæg fra Brahim Diaz.

Situationen blev godt nok efterset af VAR, men der var ingenting at komme efter.

Kampen fik også et rigtig grimt minde, da Mouctar Diakhaby pådrog sig en meget slem skade i knæet, efter Aurelien Tchouameni fløj uheldigt ind i den forsvarsløse guineaner, som måtte bæres fra banen kort før slut i store smerter.

Det ultimative drama kom til gengæld helt til slut, da Jesus Gil Manzano fløjtede kampen af få sekunder før et indlæg blev slået ind i panden på Jude Bellingham, som nettede.

Det affødte enorme protester fra Real Madrid-spillerne, og det kostede et direkte rødt kort til Bellingham efter slutfløjtet i stedet for det mål, han kort forinden troede, han havde sikret sig en matchvindertitel med.

Alligevel var punktummet for kampen et uafgjort 2-2-resultat i en kamp, der havde alt.
28. feb 2024.

Medie: Real hapser også Mbappés bror.

Real Madrid har efter sigende sagt ja til også at hente Ethan Mbappé, der er Kylian Mbappés lillebror.

Kylian Mbappé meldes tæt på et skifte til Real Madrid.

For lidt over en uge siden satte den franske stjerneangriber ifølge Marca sin underskrift på kontrakten i den spanske klub, som han - hvis alt holder stik - skifter til på en fri transfer til sommer.

På turen fra Paris til Madrid forlyder det nu, at Mbappé får selskab af sin lillebror Ethan Mbappé.

Det spanske medie OK Diario skriver, at Real Madrid også snupper den 17-årige midtbanespiller, der ligesom sin storebror har kontraktudløb i PSG til sommer.

Det var angiveligt Mbappé-klanen, der bragte muligheden på bordet, og efter lidt betænkningstid valgte Real Madrid så at sige ja.

Ethan Mbappé står noteret for tre førsteholdskampe i PSG.

Hos Real Madrid ventes han at starte på reserveholdet, Real Madrid Castilla.
25. feb 2024.

Magiske Modric sikrede sejren.

Sergio Ramos var tilbage på Santiago Bernabeu søndag aften.

Men det var en anden rutineret herre, der stjal alle overskrifterne.

Kampen startede langsomt ud, men allerede i det tiende minut havde Real Madrid egentlig bolden i nettet.

Vinicius Jr. fandt Lucas Vazquez med en flot, høj tværpasning, som spanieren kontrollerede flot inden han sparkede bolden ind bag Ørjan Nyland.

Desværre for hjemmeholdet holdt jublen kun kort, da VAR fangede en forseelse i opspillet, der resulterede i at målet blev underkendt.

Det blev ingen medrivende halvleg efterfølgende, og Sevilla stod godt imod Real Madrids offensiv.

Foruden en halvhjertet afslutning fra Federico Valverde i tillægstiden, var der ikke meget at skrive hjem om i de første 45 minutter.

Mere var der dog at berette om efter pausen, hvor Valverde igen gjorde sit bemærket omkring Sevillas felt.

Uruguayaneren burde have bragt hjemmeholdet foran i det 48. minut, da han blev spillet helt fri foran mål og bragede bolden lige på stolpen.

Få minutter senere begyndte Sevilla også at melde sig på banen.

Unge Isaac Romero blev sat op af Lucas Ocampos, men den spanske angriber blev pillet af Andriy Lunin, der kom flot ud af sit mål.

Også Nyland havde en stor redning i sig, da han få minutter efter Lunin hev en flot, forudseende redning ud af ærmet, da Vinicius Jr. sparkede mod krogen fra højre side af feltet.

Som god rødvin.
Med to velspillende målmænd lignede det en målløs affære.

Men en rutineret kroat kom på banen i det 75. minut, og han ville det anderledes.

I det 81. minut blev et indlæg slået mod Antonio Rudiger og Vinicius Jr., men det blev clearet af Loic Bade.

Clearingen landede dog for fødderne af Luka Modric, der tog en retningsbestemt berøring udenom Boubakary Soumaré, hvorefter han fra kanten af feltet drejede bolden ind langs stolpen med sublim sparketeknisk snilde.
Sevilla-spillerne mente at Rudiger var offside, og at han havde indflydelse på spillet ved indlægget, men de fik ikke hold i deres appel.

Real Madrid holdt stand til slut, og dermed er forspringet igen på otte point ned til FC Barcelona på tredjepladsen i La Liga.
19. feb 2024.

Avis: Mbappé har skrevet under med Real Madrid.

Kylian Mbappé har ifølge Marca underskrevet en kontrakt med Real Madrid fra sommer. Aftalen løber frem til sommeren 2029, lyder det.

En årelang transfersaga ser ud til at nærme sig sin ende.

Kylian Mbappé er på vej til Real Madrid. Sådan beretter Marca mandag morgen.

Ifølge den spanske avis har parterne underskrevet en forhåndsaftale for to uger siden. Franskmanden tiltræder til sommer og får en femårig aftale, lyder det fra Marca.

Angiveligt skulle en anden europæisk topklub have forsøgt at kapre Mbappé, men den unavngivne klub fik en blank afvisning fra superstjernen og hans bagland.

I Real Madrid bliver Mbappé den bedst lønnede spiller i truppen, beretter Marca.

25-årige Kylian Mbappé har været i PSG siden sommeren 2017. Han er noteret for 244 mål og 105 oplæg i 291 kampe for klubben.

Angriberens trofæskab tæller blandt andet seks franske mesterskaber og en VM-titel.

I sidste uge kom det frem i internationale medier, at Mbappé havde meddelt PSG-ledelsen, at han forlader klubben ved kontraktudløb til sommer. Det kan du læse her.
18. feb 2024.

Ancelotti afviser Mbappé-spørgsmål: Svært at kritisere.

Carlo Ancelotti mener ikke, at de massive spekulationer om Kylian Mbappé har kostet fokus for Real Madrid-mandskabet.

Real Madrid led et sjældent pointtab søndag eftermiddag.

Carlo Ancelottis mandskab spillede 1-1 mod Vallecano, og det skuffende resultat kom efter en uge fyldt med spekulationer om Kylian Mbappé.

Derfor blev Real Madrid-manageren spurgt, om spekulationerne om den franske superstjerne har kostet fokus.

Og det kan han da have ret i. Real Madrid topper La Liga med seks point ned til Girona, mens de også er med i Champions League. Et exit i Copa del Rey er det dog blevet til.

Det ændrede dog ikke på udfaldet. Opgøret endte 1-1 uden vinder.

Resultatet betyder, at Real Madrid nu har seks point ned til Girona på andenpladsen. Rayo Vallecano rykkede op som nummer 14.
11. feb 2024.

Ancelotti: Vinicius er verdens bedste.

Real Madrid-træner Carlo Ancelotti anser Vinicius Junior for at være verdens bedste fodboldspiller.

Vinicius Junior leverede en forrygende præstation, da Real Madrid lørdag slog Girona med 4-0.

Efter sejren fik den brasilianske kantspiller, der bidrog med et mål og to assists, ros til skyerne fra Carlo Ancelotti.

Faktisk valgte Real Madrid-træneren at placere Vinicius Junior i den absolutte top af hierarkiet for nuværende fodboldspillere.

Lørdagens sejr betyder, at Real Madrid nu har fem point ned til Girona i toppen af La Liga.
4. feb 2024.

Real-målscorer skulle ikke have startet: Er altid forberedt.

24-årige Brahim Diaz havde hele søndag forberedt sig på en bænkplads mod Atletico Madrid, men kort før kampstart ændrede en skade til Vinicius Junior på det.
1. feb 2024.

Varme Joselu viste vejen i Real-sejr over Greenwood og co.

Real Madrid var ikke videre under pres i lokalopgøret mod Getafe, hvor to Joselu-mål sikrede en 2-0-sejr trods stolpeskud fra både Mason Greenwood og Borja Mayoral.

Der var lokalopgør i den spanske hovedstad torsdag, hvor Getafe lagde græs til mødet med mægtige Real Madrid.

En kamp hvor gæsterne var storfavoritter på forhånd, og de gjorde, hvad de kunne for at leve op til den.

Først skulle Vinicius Jr. imidlertid komme i fokus, da han fik en hånd i ansigtet efter første minut, og få minutter senere lignede det, han blev snydt for et straffespark.

Den snak forstummede dog efter et kvarters spil, hvor Joselu viste, hvorfor han er en af Spaniens varmeste angribere lige nu.

Et indlæg fra Lucas Vazquez fandt pandebrasken på den 33-årige spids, som headede bolden i nettet til 1-0.

Kampen udviklede sig til et stort stormløb ned mod Getafe-målet, hvor Joselu fordoblede til 2-0 efter en lille times spil.

I de efterfølgende minutter var blandt andre Vinicius Jr tæt på at komme på tavlen med en enorm chance, men David Soria diskede op med en stor redning.

Getafe var dog ikke helt uefne, og både Mason Greenwood og Borja Mayoral havde fortrinlige afslutninger, som blev taget af træværket.

Det ændrede bare ikke ved udfaldet, som blev ved en sikker og retvisende sejr til Real Madrid på 2-0.

Dermed fører Carlo Ancelottis tropper igen La Liga med to point ned til Girona.
28. jan 2024.

Real-helt langer ud efter kritikere: Spillede med skade.

Aurelien Tchouameni vil ikke høre tale om kritik af hans mentalitet. Han spillede nemlig fuld tid mod FC Barcelona med en skade.

Lørdag aften fik Aurelien Tchouameni en sjælden rolle som matchvinder, da han scorede det afgørende mål i Real Madrids 2-1-sejr over Las Palmas.

På det seneste har der været kritik af den franske midtbanespiller, som har været inde og ude af holdet. Især Copa del Rey-nederlaget til Atletico Madrid var under niveau.

Efter lørdagens helterolle forklarede franskmanden sin sag.

24-årige Aurelien Tchouameni er i denne sæson noteret for 22 kampe for Real Madrid.
22. jan 2024.

Ancelotti afviser VAR-hjælp: Tre rigtige beslutninger.

Almeria følte sig snydt af dommere og VAR, men spørger man Real Madrid-træner Carlo Ancelotti, er der ikke noget at komme efter.

Tre kontroversielle kendelser kom i fokus, da Real Madrid med nød og næppe slog bundholdet Almeria 3-2 søndag.

Real Madrid fik et straffespark, Almeria fik annulleret et mål og ikke mindst fik Vinicius Juniors scoring lov at stå, selv om det godt kunne se ud til, at brasilianeren scorede med armen.

Almeria-lejren er voldsomt utilfreds, men Carlo Ancelotti bakker dommerne og VAR op.

Real Madrid er på en øjeblikkelig andenplads i La Liga med et enkelt point op til det sensationelle førerhold Girona.
4. jan 2024.

Ancelotti hylder matchvinder: Virkelig højt niveau.

Carlo Ancelotti sender stor ros i retning af Antonio Rüdiger, som udgør en klippe i Real Madrids forsvar.

Antonio Rüdiger gjorde forskellen for Real Madrid onsdag aften.

Den tyske forsvarsspiller scorede målet, da Real vandt 1-0 over Mallorca, og cheftræner Carlo Ancelotti roser Rüdiger efter sejren.

Real Madrid er fortsat side om side med sensationsholdet Girona, der også har 48 point for 19 kampe.

Der er hele ti point ned til Atletico og Barcelona.
Smil TV Aarhus | Sønder Allé 33, 8000 Aarhus C - Danmark | Tlf.: +45 5157 5563 | smiltvaarhus@gmail.com