SPORTHJØRNET / Fodbold

Fodbold

2. dec 2023.
 
Overblik: Dynamitpulje venter ved EM.
 

Her er alle grupperne til EM, hvor nogle spændende kampe venter i Tyskland.
 
Så er der kommet styr på alle EM-grupperne.

Gruppe b må siges at være en giftig en af slagsen, for den byder på Spanien, Kroatien, Italien og Albanien.
 
Der kom ved lodtrækningen også styr på, at åbningskampen er mellem Tyskland og Skotland, og den spilles altså på Allianz Arena.

Tre af EM-holdene kendes ikke endnu, da det skal afgøres gennem playoff.
 
Playoff a-pladsen skal afgøres mellem Polen, Estland, Wales, og Finland/Island/Ukraine.

Playoff b-pladsen skal afgøres mellem Bosnien, Israel og Finland/Island/Ukraine.

Playoff c-pladsen afgøres mellem Georgien, Luxembourg, Grækenland og Kazakhstan.
 
Gruppe A:
 
Tyskland (Vært).
Skotland.
Ungarn.
Schweiz.
 
Gruppe B:
 
Spanien.
Kroatien.
Italien.
Albanien.
 
Gruppe C:
 
Slovenien.
Danmark.
England.
Serbien.
 
Gruppe D:
 
Playoff A-vinderen (Polen, Estland, Wales, og Finland/Island/Ukraine.)
Holland.
Østrig.
Frankrig.
 
Gruppe E:
 
Belgien
Slovakiet.
Rumænien.
Playoff B-vinderen (Bosnien, Israel og Finland/Island/Ukraine.)

Gruppe F:
 
Tyrkiet.
Playoff C-vinderen (Georgien, Luxembourg, Grækenland og Kazakhstan.)
Portugal.
Tjekkiet.
21. nov 2023.
 
Danmark kan få voldsom gruppe: Italien har kurs mod pot 4.
 
 
Italien ser ud til at ende i fjerde seedningslag ved lodtrækningen til EM, hvor 20 ud af 24 deltagere på nuværende tidspunkt ligger fast. Få overblikket her.
 
Hvis Kasper Hjulmand og co. bider negle den 2. december, er der ikke noget at sige til det.

Her bliver der trukket lod til sommerens EM-slutrunde i Tyskland, og der er stor forskel på, hvor stærke modstandere Danmark kan ende i gruppe med.

De 24 deltagere deles ind i fire forskellige seedningslag, og Danmark ender med sikkerhed i pot 2 sammen med blandt andre Østrig, Albanien og Ungarn, som det danske landshold derfor ikke kan ende i gruppe med.

I øjeblikket mangler der kun at blive sat navn på fire deltagere, og dermed tegner der sig et ganske klart billede af, hvordan de fire seedningslag til lodtrækningen kommer til at se ud.
 
Pot 1:
 
Germany.
Portugal.
France.
Spain.
Belgium.
England. 
 
 
 
 
POT 2:
 
 
Hungary.
Türkiye.
Denmark *.
Albania.
Romania.
Austria.
 
POT 3:
 
Netherlands.
Scotland.
Slovenia.
Slovakia. 
Czechia.
Croatia.
 
POT 4:

 
Italia.
Serbia.
Switzerland.
Play-off A (Poland).
Play-off B (Ukraine).
Play-off C (Greece).
 
*Tyrkiet, Rumænien, Italien og Schweiz er sikret en EM-billet, men kan stadig ende i et andet seedningslag end herover.

** Kroatien er ikke sikret EM. De ligger til at gå direkte videre via andenpladsen i sin kvalifikationsgruppe, men risikerer også at blive treer bag Wales, hvilket vil sende kroaterne i playoff og waliserne direkte til EM.
 
Playoff-puslespillet.
I forhold til playoff er det i C-laget fastlagt, at Georgien og Luxembourg mødes i den ene semifinale, mens Grækenland og Kasakhstan krydser klinger i den anden. Vinderne af hver semifinale spiller playoff-finale, hvor den samlede vinder får en EM-billet.

Når det gælder A- og B-laget, er det endnu ikke helt afgjort, hvilke otte hold der skal kæmpe om det.

Polen og Estland (Estland er det bedst rangerede hold i D-laget, red.) skal forsøge sig via A-laget, hvilket også gælder enten Kroatien eller Wales, afhængig af hvem af dem, der bliver treer i kvalifikationspuljen.

Kroatien er aktuelt på andenpladsen og sikrer sig en direkte EM-billet ved at slå Armenien på hjemmebane tirsdag aften. Det vil samtidig betyde, at Italien ender i pot 4.

Waliserne er bedre end Kroatien indbyrdes, så hvis Wales slår Tyrkiet tirsdag aften, og kroaterne ikke vinder over Armenien, er det Wales, som går direkte til EM, og Kroatien må i playoff.

I B-laget er Bosnien og Israel med sikkerhed semifinalister.

Finland, Island og Ukraine er de sidste tre hold, der skal i playoff, men det er endnu ikke afgjort, hvilke to der skal i B, og hvem der skal i A.

Ifølge ESPN trækkes der lod om det på torsdag.

Både semifinalerne og finalerne afgøres i én kamp. Der er semifinaler 21. marts og finaler fem dage senere.
14. mar 2023.
 
Superliga-gyser i vente: Fem klubber kæmper om to pladser.
 
AGF sikrede sig mandag en plads i mesterskabsspillet. Dermed kæmper fem klubber i sidste grundspilsrunde om de sidste to pladser. Få overblikket her.
 
Mandag aften formåede AGF at vinde 2-1 ude over Randers FC, og dermed er aarhusianerne klar til 3F Superligaens mesterskabsspil.

Trods nederlaget er Randers ikke ude, og Thomas Thomasbergs tropper er en blandt fem klubber, som i sidste spillerunde i grundspillet kæmper for de sidste to pladser i mesterskabsspillet.

Den store gyserafslutning afvikles på søndag klokken 15:00, og herunder får du overblikket over, hvad der skal til for de fem klubber for at blive en del af mesterskabsspillet.
 
Sikre på mesterskabsspillet
FC Nordsjælland, FC København, Viborg FF og AGF er alle fire sikre på at slutte i mesterskabsspillet. FCN har 40 point, FCK har 39, Viborg ligger på 37 point, mens AGF har 32 point før sidste grundspilsrunde.
 
Sikre på nedrykningsspillet
AaB, Lyngby Boldklub og AC Horsens kan ikke længere nå top 6 og kan altså se frem til en plads i nedrykningsspillet. I bunden har AaB og Lyngby, som søndag slog FCM på udebane, begge 15 point, mens Horsens har 22.

Kæmper om top 6
OB slog fredag aften AaB og holdt sig inde i kampen om top seks, og Randers FC er trods nederlaget til AGF også helt med i kampen om en plads i det fine selskab.
 
Fem hold kæmper dermed om de to sidste pladser i mesterskabsspillet. Lige nu ligger Brøndby og Randers FC på de to lukrative pladser, men de har Silkeborg, OB og FC Midtjylland lige i hælene.
 
Placering. Klub. V. U. T. Målscore. Point.
5. Brøndby. 8. 6. 7. 3132. 30.
6. Rander FC. 7. 8. 6. 27-30. 29.
7. Silkeboorg IF. 8. 4. 9. 31-32. 28.
8. OB. 7. 7. 7. 27-37. 28.
9. FC Midtjylland. 6. 9. 6. 29-26. 27.
 
Slutprogrammet ser sådan ud:

Brøndby - 30 point
FC Nordsjælland - Brøndby.

Randers FC - 29 point
AaB - Randers FC.

Silkeborg - 28 point
Silkeborg - FC Midtjylland.

OB - 28 point
AGF - OB.

FC Midtjylland - 27 point
Silkeborg - FC Midtjylland.
 
Brøndby og Randers kan afgøre det selv
Brøndby og Randers ligger før sidste runde på femte- og sjettepladsen i grundspillet og kan altså selv afgøre sagerne. Vind jeres kampe, og en plads i mesterskabsspillet er hjemme.
 
 
Brøndby kan måske nøjes med uafgjort ude mod FCN. Det vil være nok til at holde FCM og OB bag sig, og så skal Jesper Sørensens tropper håbe på, at højst Randers eller Silkeborg vinder deres respektive kampe. Spiller Brøndby uafgjort, mens Randers og Silkeborg vinder, er Brøndby i nedrykningsspillet.

Taber Brøndby i Farum, rykker både Randers, Silkeborg, OB og FCM i tilfælde af sejr forbi de blå-gule. Af de fire klubber kan kun Randers rykke forbi Brøndby med uafgjort, så Brøndby kan komme i mesterskabsspillet, selv hvis det bliver til nederlag i Farum.

For Randers FC kan uafgjort ude mod AaB potentielt være nok, men det er noget mere usikkert end i Brøndbys tilfælde.

Hvis Randers kun får et enkelt point, skal holdet håbe på et klart nederlag til Brøndby i Farum for at rykke forbi BIF, og så skal de håbe, at Silkeborg og FCM spiller uafgjort, mens OB ikke må vinde mod AGF, hvis ikke klubberne skal rykke forbi Randers.

Taber Randers til AaB, kommer holdet ikke i top seks. Det skyldes, at Silkeborg og FCM møder hinanden, og uanset udfaldet af den kamp vil én af klubberne stryge forbi Randers.
 
 
Taber Randers til AaB, kommer holdet ikke i top seks. Det skyldes, at Silkeborg og FCM møder hinanden, og uanset udfaldet af den kamp vil én af klubberne stryge forbi Randers.
 
 
Silkeborg skal have point og hjælp
Kent Nielsens tropper kan potentielt nøjes med uafgjort hjemme mod FCM, men det kræver, at Randers samtidig taber til AaB, mens OB ikke slår AGF.
 
 
Formår Silkeborg at besejre FCM, skal holdet håbe på, at enten Brøndby eller Randers ikke vinder deres respektive kampe. Vinder Silkeborg, mens maksimalt enten BIF eller Randers vinder, er Silkeborg klar til mesterskabsspillet.

Kun sejren tæller for OB
OB holdt sig inde i kampen om mesterskabsspillet med en sejr over AaB, og for OB er det kun sejren, der tæller i sidste runde af grundspillet. OB gæster AGF, og fynboerne skal vinde kampen og samtidig håbe på hjælp i de øvrige kampe.

Brøndby kan med uafgjort i Farum holde OB bag sig, da OB's målscore er langt dårligere end Brøndbys.

Så OB skal håbe på nederlag til Brøndby, og at maksimalt Randers FC eller Silkeborg også vinder deres kampe. OB kan sikre top seks uanset resultatet i Brøndbys kamp, men det kræver en sejr, og at hverken Randers eller Silkeborg vinder.
 
FCM har brug for et mirakel
Ligesom for OB er det også ligetil for FCM; kun sejren tæller. Vinder FCM ikke ude over Silkeborg, er holdet i nedrykningsspillet, men selv ved en sejr på JYSK Park har FCM hårdt brug for hjælp i andre kampe.

Ved en sejr over Silkeborg rykker FCM forbi SIF, men derudover må der maksimalt være ét af følgende udfald: Brøndby får point mod FCN, Randers slår AaB og OB slår AGF. Sker højst en af disse ting, mens FCM vinder, er FCM i top seks.

FCM rykker ved en sejr op på 30 point, som Brøndby ligger på nu. Vinder FCM, mens Brøndby taber, rykker FCM forbi Brøndby på en bedre målscore.

Samtidig har både Randers og OB flere point end FCM, så vinder de to klubber, ender de også foran FCM. Hverken Brøndby, Randers eller OB kan dog holde FCM bag sig, hvis de blot får uafgjort, mens FCM vinder, da FCM har den bedste målscore af de fire klubber.

Det er et tænkeligt scenarie, at flere klubber ender på pointlighed efter de 22 runder, og så vil målscoren blive afgørende for, hvor klubberne ender.

Det hele kulminerer altså søndag den 19. marts klokken 15, hvor alle kampe spilles samtidig i sidste runde i grundspillet.
 
BIF har DK's bedste bane - FCN er i bunden.
 
For anden år i træk er græstæppet på Brøndby Stadion blevet kåret som Danmarks bedste af anførerne i 3F Superligaen. I den anden ende af tabellen ligger der to kunstgræsbaner.
 
Det går ikke Brøndbys vej for tiden, da de er inde i en stor pointkrise og er lige nu det dårligste hold i mesterskabsspillet i 3F Superligaen.
 
Der er dog noget, som de er gode til ude på Vestegnen, da banen på Brøndby Stadion er blevet kåret som Danmarks bedste af Superliga-anførerne, og det er andet år i træk, at hæderen ender hos de danske mestre.
 
På anden- og tredjepladsen er Ceres Park (AGF) og Enegi Viborg Arena (Viborg) placeret, og dermed er top top tre i  Danmark alle en hybridbane.
 
Se den samlet stillingen nedenfor:
 
Danmarks bedste bane:
 
  1. Brøndby Stadion (BIF)
  2. Ceres Park (AGF)
  3. Energi Viborg Arena (Viborg)
  4. Nature Energy Park (OB)
  5. MCH Arena (FCM)
  6. Sydbank Park (SønderjyskE)
  7. Aalborg Portland Park (AaB)
  8. Cepheus Park (Randers)
  9. Vejle Stadion (Vejle)
  10. Parken (FCK)
  11. JYSK Park (Silkeborg)
  12. Right to Dream Park (FCN)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sådan sendes sidste runde i SL-grundspillet.
 
Søndag den 20. marts spilles sidste runde i Superligaens grundspil. Skal du ikke på stadion, får du her sendeplanen for de seks kampe.
 
Der resterer én runde i 3F Superligaens grundspil, og søndag den 20. marts bliver der Superliga-bonanza, når de seks kampe spilles samtidig.
 
Kampene spilles klokken 14:30, og er du en af dem, som ikke skal på stadion, sår får du her oversigten over, hvor du kan følge dit favorithold.
 
Fire af kampene vises på tv, mens to af opgørene kun kan streames. NENT har valgt AaB-Brøndby som hovedkampen, og den vises på TV 3 Sport med optakt fra klokken 13:30.
 
Discovery viser FC København-FC Nordsjælland og Vejle-OB ligeledes fra 13:30, mens sidste tv-transmitterede kamp er opgøret mellem Silkeborg og FC Midtjylland.
 
Oversigt over de seks kamp i grundspillets 22. runde:
 
Kamp                                    Kanal
 
AaB-Brøndby.                      TV3 Sport.
FCK-FCN.                             6'eren.
Silkeborg-FCM.                     TV3 Max.
Vejle-OB.                               Canal 9.
SønderjyskE-Randers.          Viaplay.
AGF-Viborg.                          Viaplay.
Kampprogram ved EM 2020/2021 i fodbold.
 
 
Se kampprogrammet for EM 2020 i fodbold, som grundet Coronavirus er flyttet til 2021. Officielt hedder Em i fodbold stadig EM 2020, men spilles nu fra d. 11.juni - 11. juli 2021 i Danmark og 10 andre lande.
Du kan se datoer og tidspunkter for alle EM 2020-kampene i 2021 her.
 
Der skal spilles 51 kampe ved EM 2020 i fodbold, og fire af EM-kampene skal spilles i Parken i København. Se Danmarks kampprogram ved EM 2020/2021, og få overblik over datoer og spilletidspunkter for alle kampe ved EM i fodbold.
 
Vi opdaterer kampprogrammet for EM 2020 i fodbold løbende hele vejen til EM finalen d. 11. juli 2021 i London.

Se alle de seks grupper til EM i fodbold 2021 her:
 
Gruppe A.
 
Tyrkiet.
Italien.
Wales.
Schweiz.
 
Gruppe B.

Danmark.
Finland.
Belgien.
Rusland.
 
Gruppe C.
 
Holland.
Ukraine.
Østrig.
Nordmakedonien.
 
Gruppe D.
 
England.
Kroatien.
Skotland.
Tjekkiet.
 
Gruppe E
 
Spanien.
Sverige.
Polen.
Slovakiet.

Gruppe F.
 
Ungarn.
Portugal.
Frankrig.
Tyskland.
 
 
 
 
 
 
Mestrene åbner med topkamp.
 
 
Sæsonens første opgør mellem FC København og Brøndby er i fjerde spillerunde.
 
FC Midtjylland og OB bliver de første hold på banen i den næste superligasæson.

Det står klart, efter kampprogrammet for de første 22 runder er blevet offentliggjort.

Hos FCM er Brian Priske blevet afløst af Bo Henriksen, mens Andreas Alm styrer OB-mandskabet fra den kommende sæson.
 
Første runde byder også på et topbrag, hvor de forsvarende danske mestre, Brøndby, på udebane møder AGF. Sæsonens første derby i hovedstadsområdet bliver i fjerde spillerunde.
 
Syvende spillerunde bliver det første opgør mellem Brøndby og FC Midtjylland, der sluttede på de to øverste pladser i sidste sæson. To runder senere gælder det FC Midtjylland mod FC København.

Se programmet for de 22 spillerunder herunder. Det er kun de første to runder, der er sat en konkret dato på.
 
1. SPILLERUNDE.

16.07.21: FC Midtjylland - OB.
18.07.21: FC Nordsjælland - Viborg FF.
18.07.21: Vejle Boldklub - Randers FC.
18.07.21: FC København - AaB.
18.07.21: AGF - Brøndby IF.
19.07.21: Silkeborg - SønderjyskE.
 
2. SPILLERUNDE.

24.07.21: AaB - FC Midtjylland.
25.07.21: FC Nordsjælland - AGF.
25.07.21: Randers FC - OB.
25.07.21: FC København - Silkeborg IF.
25.07.21: Brøndby IF - Viborg FF.
26.07.21: SønderjyskE - Vejle Boldklub.
 
3. SPILLERUNDE.

AGF - Randers FC.
OB - FC København.
Vejle Boldklub - Brøndby IF.
Viborg FF - FC Midtjylland.
SønderjyskE - FC Nordsjælland.
Silkeborg IF - AaB.
 
4. SPILLERUNDE.

FC Midtjylland - Vejle Boldklub.
FC København - Brøndby IF.
AaB - AGF.
FC Nordsjælland - OB.
Randers FC - SønderjyskE.
Silkeborg IF - Viborg FF.
 
5. SPILLERUNDE.

Brøndby IF - FC Nordsjælland.
AGF - FC København.
OB - Silkeborg IF.
Vejle Boldklub - AaB.
Viborg FF - Randers FC.
SønderjyskE - FC Midtjylland.
 
6. SPILLERUNDE.

FC Midtjylland - Silkeborg IF.
FC København - SønderjyskE.
OB - Brøndby IF.
FC Nordsjælland - Vejle Boldklub.
Viborg FF - AGF.
Randers FC - AaB.
 
7. SPILLERUNDE.

Brøndby IF - FC Midtjylland.
AGF - OB.
AaB - FC Nordsjælland.
Vejle Boldklub - FC København.
SønderjyskE - Viborg FF.
Silkeborg IF - Randers FC.
 
8. SPILLERUNDE.

Brøndby IF - Silkeborg IF.
FC Midtjylland - FC Nordsjælland.
AGF - Vejle Boldklub.
OB - SønderjyskE.
Viborg FF - AaB.
Randers FC - FC København.
 
9. SPILLERUNDE.

FC København - FC Midtjylland.
AaB - OB.
Vejle Boldklub - Viborg FF.
Randers FC - FC Nordsjælland.
SønderjyskE - Brøndby IF.
Silkeborg IF - AGF.
 
10. SPILLERUNDE.

Brøndby IF - AaB.
FC Midtjylland - Randers FC.
AGF - SønderjyskE.
FC Nordsjælland - FC København.
Vejle Boldklub - Silkeborg IF.
Viborg FF - OB.
 
11. SPILLERUNDE.

FC Midtjylland - AGF.
FC København - Viborg FF.
AaB - SønderjyskE.
OB - Vejle Boldklub.
Randers FC - Brøndby IF.
Silkeborg IF - FC Nordsjælland.
 
12. SPILLERUNDE.

Brøndby IF - Vejle Boldklub.
AGF - AaB.
OB - Randers FC.
FC Nordsjælland - FC Midtjylland.
Viborg FF - Silkeborg IF.
SønderjyskE - FC København.
 
13. SPILLERUNDE.

Brøndby IF - FC København.
FC Midtjylland - SønderjyskE.
AaB - Viborg FF.
Vejle Boldklub - FC Nordsjælland.
Randers FC - AGF.
Silkeborg IF - OB.

14. SPILLERUNDE.

FC København - Vejle Boldklub.
OB - AGF.
FC Nordsjælland - AaB.
Viborg FF - Brøndby IF.
Randers FC - FC Midtjylland.
SønderjyskE - Silkeborg IF.
 
15. SPILLERUNDE.

Brøndby IF - OB.
AGF - FC Midtjylland.
AaB - Randers FC.
Vejle Boldklub - SønderjyskE.
Viborg FF - FC Nordsjælland.
Silkeborg IF - FC København.
 
16. SPILLERUNDE.

FC Midtjylland - Brøndby IF.
FC København - AGF.
OB - Viborg FF.
FC Nordsjælland - Silkeborg IF.
Randers FC - Vejle Boldklub.
SønderjyskE - AaB.
 
17. SPILLERUNDE.

Brøndby IF - Randers FC.
AGF - Silkeborg IF.
AaB - FC København.
OB - FC Nordsjælland.
Vejle Boldklub - FC Midtjylland.
Viborg FF - SønderjyskE.

18. SPILLERUNDE.

FC Midtjylland - AaB.
FC København - OB.
FC Nordsjælland - Brøndby IF.
Randers FC - Viborg FF.
SønderjyskE - AGF.
Silkeborg IF - Vejle Boldklub.
 
19. SPILLERUNDE.

Brøndby IF - SønderjyskE.
AaB - Silkeborg IF.
OB - FC Midtjylland.
FC Nordsjælland - Randers FC.
Vejle Boldklub - AGF.
Viborg FF - FC København.
 
20. SPILLERUNDE.

FC Midtjylland - Viborg FF.
AGF - FC Nordsjælland.
FC København - Randers FC.
AaB - Vejle Boldklub.
SønderjyskE - OB.
Silkeborg IF - Brøndby IF.
 
21. SPILLERUNDE.

Brøndby IF - AGF.
FC Midtjylland - FC København.
OB - AaB.
FC Nordsjælland - SønderjyskE.
Viborg FF - Vejle Boldklub.
Randers FC - Silkeborg IF.
 
22. SPILLERUNDE.

AGF - Viborg FF.
FC København - FC Nordsjælland.
AaB - Brøndby IF.
Vejle Boldklub - OB.
SønderjyskE - Randers FC.
Silkeborg IF - FC Midtjylland.
 
Diego Maradona er død.
 
Den argentinske fodboldlegende Diego Maradona er afgået ved døden. Han blev 60 år gammel.
 
Verden er blevet en fodboldlegende fattigere.
 
Diego Armando Maradona er afgået ved døden. Det har det argentinske fodboldforbund bekræftet, imens Maradonas advokat ligeledes har bekræftet informationerne til Reuters.
 
Han blev 60 år gammel.
 
Ifølge det argentinske medie Clarin er der tale om et hjerteanfald.
 
Han spillede for Argentina Juniors og Boca Juniors i hjemlandet, inden han kom til Europa. Maradona havde sin storhedstid i Napoli, som han førte til det italienske mesterskab i 1987 og 1990.
 
Argentineren regnes af mange som en af de bedste fodboldspillere i historien. På det argentinske landshold huskes han bedst for en af fodboldhistoriens mest kendte mål, da han brugte hånden - 'Guds hånd' - mod England.
Smil TV Aarhus | Sønder Allé 33, 8000 Aarhus C - Danmark | Tlf.: +45 5157 5563 | smiltvaarhus@gmail.com